Työikäisten Espoo

Monille Espoo on ”nukkumälähiö”, josta aamulla lähdetään ja johon illalla palataan. Työssäkäyville palveluiden sujuvuus on arjen hallinnan näkökulmasta tärkeää. Liikkui sitten julkisilla, autolla, pyörällä tai kävellen, liikkuminen on tehtävä helpoksi. Nykyistä HSL:n maksurakennetta pitää päivittää, lippu on kallis Espoon ja Helsingin rajalla asuville. Pysäköintipaikkoja tarvitaan, ja tämä tulee ottaa huomioon uusia asuinalueita suunniteltaessa.

Työikäiset espoolaiset kattaa laajan ikähaarukan. Eri ikäiset tarvitsevat erilaisia palveluita. Espoon yksi tulevaisuuden haasteista on taata kasvavalle väestölle laadukkaat palvelut. Asuinalueilla tarvitaan lähipalvelut, kauppa, postilaatikko, päiväkodit ja koulut. Espoo on kasvanut isojen kauppakeskusten ympärille, joka on muovannut kaupunkikulttuuria.

Kun muualta Suomesta mietitään muuttamista pääkaupunkiseudulle, mikä tekee Espoosta houkuttelevan paikan asua? Kun huolehdimme siitä, että varhaiskasvatus ja koulut ovat laadukkaita ja terveitä, meillä on vihreää luontoa asutusten ympärillä, monipuoliset asumisen mahdollisuudet ja pidämme Espoon elinvoimaisena, jotta yritykset haluavat toimistonsa Espooseen ja huolehdimme kaupungin taloudesta, uskon, että Espoo pystyy tulevaisuudessakin houkuttelemaan uusia asukkaita ja työpaikkoja.

Espoossa on laajasti omistus- ja vuokra-asuntoja. Elämäntilanteiden muuttuessa, jokaiselle espoolaiselle tulee löytyä asunto. Uusia alueita kaavoitettaessa tulee ehdottomasti huolehtia toimivasta joukkoliikenteestä.

Maakuntauudistuksen jälkeen kuntien yksi iso tehtävä on ylläpitää kunnan houkuttelevuutta, elinvoimaisuutta ja toimia kasvualustana uusille yrityksille ja innovaatioille.

Ajatukseni Espoosta

Lasten, nuorten ja perheiden Espoo

Turvallinen ja sujuva arki edistää kaikkien hyvinvointia

Työikäisten Espoo

Elinvoimainen Espoo houkuttelee kaikenikäisiä

Tulevaisuuden Espoo

Innovaatioita, unelmia, kotikaupunki ja yhteisöllisyyttä

Herttaliisan Espoo

Uskallusta ja yhteishenkeä

Herttaliisa

Uudenlaista ajattelua #meidänEspoo hyväksi

Vaaleja ei tehdä yksin - lähde mukaan

Kerro millainen on Sinun Espoosi