Herttaliisa Tuure

Äiti, toiminnanjohtaja, YTM

Olen 40-vuotias espoolainen. Peruskouluni olen käynyt Porissa ja lukion Haukilahdessa, vapaaehtoisen asepalveluksen suoritin Lahdessa ja valmistuin yhteiskuntatieteiden maisteriksi Jyväskylän yliopistosta. Sosiaalityön opinnot Jyväskylän avoimessa yliopistossa jatkuvat. Työurastani suurimman osan ole tehnyt johtotehtävissä järjestökentällä. Mukaan mahtuu myös reilun kolmen vuoden hyppy virkamieheksi opetus- ja kulttuuriministeriöön. Työskentelen toiminnanjohtajana Into - etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry:ssä.

Olen ollut kolme kertaa ehdolla Leppävaaran seurakuntaneuvostoon ja Espoon yhteiseen kirkkovaltuustoon. Toisella yrittämällä pääsin läpi ja kahdesti olen saanut Leppävaarassa toiseksi eniten ääniä. Tavoitteeni luottamushenkilönä on se, että kirkko kuuluu kaikille. Tässä on otettu kuluneen kauden aikana askeleita eteenpäin, mutta paljon on vielä tehtävää. 

Omat lapset ovat kasvaneet alakouluikäisiksi ja vietän paljon aikaa harrastusten johdosta jäähallilla ja jalkapallokentän laidalla. Lasten, nuorten ja perheiden palveluiden saavutettavuus ja kehittäminen on minulle tärkeää. Myös harrastaminen kaikessa laajuudessaan on lähellä sydäntäni.

Työn vastapainoksi harrastan itse ringetteä ja toimin tyttären ringettejoukkueen joukkueenjohtajana ja vaikutan Kiekko-Espoon hallituksessa ja Suomen Ringetteliiton hallituksessa. Virkkuukoukku on ahkerasti käytössä ja inspiraation iskiessä rappukäytävän oveen syntyy uusi ovikoriste. Lasten syntymäpäivät ovat oiva hetki terästää leipojan taitoja ja hyvin usein tarjolla onkin kokeilevaa keittiötä.

Herttaliisa